Részletek
Spartan Training-Spartan Kettlebell
 Spartan Training egy összetett funkcionális edzésmódszer, mely eredetileg küzdősportolók, harcművészek fizikai képességeinek fejlesztésére lett megalkotva, mely hatékonysága miatt később önálló edzésmódszerré vált.

A Girja tulajdonképpen egy vasgolyó, amit egy fogantyú tesz teljessé. Eredetileg az orosz mezőgazdaságban használt mérőeszköz volt, mely a nyugati világban Kettlebell néven futott be karriert.

 Spartan Training egy összetett funkcionális edzésmódszer, mely eredetileg küzdősportolók, harcművészek fizikai képességeinek fejlesztésére lett megalkotva, mely hatékonysága miatt később önálló edzésmódszerré vált


Jellemzői közé tartozik a széles eszközkészlet, a fizikai képességek közül pedig kiemelt figyelmet kap az erő-állóképesség és a robbanékonyság fejlesztése. Az erőnléti gyakorlatok pszichikai részekel is kiegészülnek ("Soha ne add fel!")

Edzéseinken kiemelt hangsúlyt fektetünk a különböző kettlebell gyakorlatok helyes elsajátítására, mely minden további fejlődés alapja!

A technikai sajátosságokon túl, a hozzáállás teszi egyedivé a Spartan módszert. Vagyis itt nem csak a fizikai edzésekről szól a dolog, hanem a megfelelő motiváció megtalálásáról és a saját korlátok ledöntéséről is!

Nálunk megtanulod tudatosan használni a  tested, és azt, hogy hogyan legyél fitt és egészséges!
Legyen az egy verseny vagy egy sötét sikátor mélye, mi megmutatjuk hogyan hozd elő magadból a legtöbbet!


A Girja tulajdonképpen egy vasgolyó, amit egy fogantyú tesz teljessé. Eredetileg az orosz mezőgazdaságban használt mérőeszköz volt, mely a nyugati világban Kettlebell néven futott be karriert. Gömbsúlyzó használatakor (eltérően az egykezes vagy kétkezes súlyzóktól) a fogás nem a tengelyen történik, messze esik a súlyzó középpontjától, így a gyakorlat közben folyamatos koordinációt, mentális összpontosítást és nagy erőkifejtést igényel már pusztán a helyes tartás is, ami csak más izomcsoportok bevonásával érhető el. Mára számos modern, funkcionális megközelítésű edzésmódszer épül ezen eszköz hatékony használatára.
 
  • Az általunk oktatott Kettlebell rendszer nem egyszerűen gyakorlatok összessége, hanem egy modern, hatékony, önálló alapelvekkel rendelkező edzésforma. Integrálja magába a tradicionális orosz Kettlebell gyakorlatokat, de ezen kívül felhasználja a legújabb funkcionális testedzési ismereteket és gyakorlati tapasztalatokat. 
  • A módszer különlegessége abban rejlik, hogy egyszerre kombinálja az aerob és anaerob mozgáselemeket, miközben a test a teljes kihasználható mozgástartományban dolgozik. Ezáltal az edzésmódszer az egész testet arányosan fejleszti, helyes alkalmazásával nincs szükség egyéb kiegészítő edzésekre. 
  • A gyakorlatok általában dinamikusak, az erőfejlesztés mellett a szív és tüdő kapacitását is jelentősen igénybe veszik. A dinamikus Girja gyakorlatok nagy előnye, hogy nem merevítik be az izmokat, ezért ez az edzésforma szinte az összes sportág kiegészítésére jól használható. 
  • A Spartan Training rendszere sok szabadtéren végezhető dobó/lökő, és akrobatikus gyakorlatot is tartalmaz, ezért az itt használt Girják igen erősek és tartósak. Jellemző még, hogy a golyók súlytól függetlenül ugyanakkora méretűek; ennek előnye, hogy a súlyok növekedésével a technika nem változik, így a gyakorlók fejlődése folyamatos és egyenles.
  • A rendszer mögött álló tudományos alapelvek nem csak a versenysportolók, de az egészségre és fittségre vágyó átlagemberek számára is ideális mozgásformává teszik. Ma már számtalan fegyveres testület és sportoló alkalmazza a Girja gyakorlatokat edzései során. Használják katonák, különleges rendőri egységek, tűzoltók, küzdősportolók, evezősök, úszók, atléták, kosárlabdázók, fitnesz szakemberek, de  már a filmsztárok (Jennifer Lopez, Sylvester Stallone, Robert D. Junior, a 300 című film statisztái) is megtapasztalhatták a Girjával való edzés előnyeit.  A Szovjet Fegyveres Erők egyik kézikönyve alapján „a Girja edzés az erőfejlesztés egyik leghatékonyabb eszköze, amely az emberi erőfejlesztésben új korszakot képvisel”. Ezen kívül több tanulmány szerint is a Girjával való edzés a zsírégetés abszolút királya.